Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Vonz Észak? A germanisztika alapszak skandinavisztika szakirányán mindent megtudhatsz a dán, norvég és svéd nyelvekről és kultúrákról. Ez a képzési forma megismertet téged a tágabb germán kulturális környezettel és az egyéni színfoltokkal is. Az itt megszerezhető nyelvtudás nagyban növeli a mozgékonyságod az egyetem alatt és után. Érdemes elköteleződni!

Két kiemelt területtel foglalkozhatsz a képzés során: nyelvekkel és kultúrákkal – és mindazzal, ami ezeket összeköti. Egy általános germanisztikai és bölcsész műveltség mellett megismerkedhetsz a nyelvközösségek történelmével és kultúrájával (egészen napjainkig), különös tekintettel az irodalomra. A nyelvi képrés során fontos szerephez jut, hogy megértsd a nyelvek történeti fejlődését, a helyesírás és helyes ejtés szabályrendszerének kialakulását, a nyelvek teljes belső szerkezetét. Így a nyelvtudásod magabiztos és magas szintű lesz, akár tolmácsolásban, fordításban is gondolkodhatsz az alapszak elvégzése után.

A munkaadók pontosan ezt a komplex, nyelvi és kulturális ismeretanyagból álló tudást keresik, ha skandináv kapcsolatok is tartoznak a profiljukba. A skandinavisztika szakirány teljesítése után könnyen tudsz igazodni a lehetséges elvárásokhoz, tudásodat alkalmazhatod tolmácsként, fordítóként, kutatás során, vagy kulturális kapcsolatok ápolásában. Valószínű, hogy kulturális intézmények, önkormányzatok vagy tömegkommunikációs szervek munkatársként hasznosíthatod legkönnyebben a diplomád, külföldi partnerekkel kapcsolattartóként, korrektorként vagy idegen nyelvi sajtófigyelőként, illetve számos más pozícióban, a céljaidtól függően. Ha nyelvtanári terveid vannak, mesterképzésen maradva ehhez is képesítést szerezhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom