Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Tudtad, hogy az ELTE gyógypedagógia alapszakjának otthont adó Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézményegység, amelyben széles palettájú gyógypedagógus-képzés folyik? A karra évről évre igen sok hallgató jelentkezik első helyen, a Bárczi a legkedveltebb karok listáin is kiválóan szerepel.

Miről szól a gyógypedagógia? A gyógypedagógus szakemberek feladata a fogyatékos, sérült, akadályozott gyerekek fiatalok és felnőttek képességfejlesztésében, funkciózavaraik korrekciójában, életviteli nehézségeik kezelésében, rehabilitációjukban való segítségnyújtás. A szakon végzett szakemberek nevelési és oktatói, gyógypedagógiai fejlesztőmunkát végeznek a választott szakiránynak megfelelő különböző fogyatékos, sérült csoportokban. Súlyosabb fogyatékosságok, sérülések esetén megszervezik a rászorulók további szakszerű ellátását. A fejlesztésük alatt álló személyek családjával együttműködnek. Ellátják a sérültek érdekképviseletét. A képzés során választható szakirányok: értelmileg akadályozottak pedagógiája, hallássérültek pedagógiája, látássérültek pedagógiája, logopédia, pszichopedagógia, szomatopedagógia, tanulásban akadályozottak pedagógiája.

Mitől lesz egyedi az ELTE képzése? A nyolc féléves gyógypedagógus képzés tartalma és szerkezete a közoktatási, a szociális és az egészségügyi ellátás változásaihoz, valamint a tudomány fejlődéséhez alkalmazkodva többször átalakult. A képzésben a gyógypedagógia valamennyi szakterületével megismerkedhetsz. Egy választott szakirányon hallgatóként a közoktatási és klinikai kompetenciákra készülhetsz fel. Ha többre vágysz, a Gyógypedagógia mesterszak terapeuta és a társadalmi integrációs szakirányokon, a Gyógypedagógus tanár, illetve a Gyógypedagógia tanár képzés az ELTE tanári mesterszakán belüli szakirányként végezhető el.

Hova tovább diplomáddal a zsebedben? Az ELTE-n végzett gyógypedagógusként nevelési-oktatási intézményekben, gyermekotthonokban, korai fejlesztési intézményekben, közoktatási intézményekben, gyógypedagógiai módszertani központokban, vagy akár a gyermekvédelemben és az egészségügyben is elhelyezkedhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom