Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 6
Levelező önköltség (félév) 170 000 Ft

Ha olyan diáknak ismered magad, aki érdeklődik a jogi és igazgatási feladatok iránt, rátermettséget érez magában vezető tisztségviselők munkájának előkészítésében, illetve jogászi végzettséget nem igénylő igazságszolgáltatási munkák önálló elvégzésére, akkor neked az Eötvös Loránd Tudományegyetem Igazságügyi igazgatási szakján a helyed.

Mi is az Igazságügyi igazgatási szak célja az ELTE-n? Olyan igazságügyi szervezők képzése, akik jogi, különösen eljárásjogi alapismereteik, a jogi informatika gyakorlati valamint az igazságügy szervezetére és ügyvitelére vonatkozó ismereteik birtokában alkalmasak arra, hogy közreműködjenek igazságügyi döntések előkészítésében és végrehajtásában, továbbá kellő mélységű elméleti ismerettel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Mi mindennel fogsz találkozni az itt töltött 6 féléved alatt? Belekóstolhatsz majd az egyetemen az általános társadalomtudományi alapismeretek, jogtudományi alapfogalmak, általános jogi ismeretek, közigazgatás, munkajog, szociális jog, egészségügyi igazgatás világába, valamint a számítástechnika, jogi informatika, statisztika izgalmaival is kapcsolatba kerülhetsz. Ezen felül a szakmai törzsanyag részeként megismerkedhetsz az igazgatástörténettel, a pénzügyi és közgazdasági ismeretekkel, a közszolgálat rejtelmeivel, a munkajoggal és az igazságügyi eljárásjoggal is.

Jobban is elmélyednél tanulmányidban? Az ELTE-n nincs a szakon intézményesített szakirány, azonban hallgatóként egy-egy tantárgycsoportra koncentrálva a saját területedről speciális, részletesebb ismeretekre tehetsz szert kedvedre. Ha továbbtanulnál, lehetőséged van a specializációdnak megfelelő mesterképzésen, vagy akár jogász szakon tovább tanulni.

Mik is az elhelyezkedési esélyeid és lehetőségeid itt végzett hallgatóként? Elhelyezkedhetsz bíróságokon, a bírák ítélkezésen kívüli tevékenységének segítőjeként, továbbá ügyészségen, ügyvédi irodákban titkársági alkalmazottként, vagy akár jogi előkészítői munkatársként is kipróbálhatod magad. Sőt, diplomáddal - amire nagy igény van a jogász társadalomban és a szakmai ágazatokban - képes leszel közjegyzői irodában mindazon feladatok ellátására is, amelyekhez nem szükséges közjegyzői jelenlét.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom