Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 165 000 Ft

Információ értő rendszerezése és megosztása – a könyvektől a digitális adatbázisokig: az informatikus könyvtáros munkája talán így ragadható meg legegyszerűbben. Felügyelni, összeállítani és hozzáférhetővé tenni az információt összetett feladat, az informatikus könyvtáros alapszak azonban minden szükséges készség átadására nagy gondot fordít. Ha a számos könyvtártípus (közkönyvtár, szakkönyvtár, iskolai könyvtár) valamelyikében képzeled el magad hosszútávon, vagy kutatóként gazdagítanád ezt a gyorsan változó szakterületet, az informatikus-könyvtáros alapképzés nyújtja számodra a legjobb ugródeszkát.

Az ELTE Magyarország vezető egyeteme, és az informatikus könyvtárosok képzésében is élenjár. Ha elvégzed ezt a képzést, akkor minden bizonnyal sokoldalú szakember válik belőled. A képzés során a könyvtár- és tájékoztatásügy alapjaiba kapsz először bevezetést. Ezt követik az információs szolgáltatások működtetését és a számítógépes szakirodalmi rendszerek kezelését felölelő tárgyak. Képessé válsz arra, hogy mind a hagyományos (könyv, újság), mind az információs robbanás során megjelent új források (internet) információáradatát felhasználóbaráttá tedd, illetve arra, hogy dokumentumokat tudjál gyűjteni, feldolgozni, tárolni és közreadni.

Miután megszerezted diplomádat, az összes könyvtártípusban (gyerek-, iskolai, szak-, települési könyvtár) tudsz majd állást találni. Az információgyűjtésben, –feldolgozásban és a publikálásban szerzett tudás miatt a versenyszférában, kiadóknál vagy a médiában is el tudsz helyezkedni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom