Adatok

Képzési formák: ONA, ONK, OLK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 260 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász szakának ideális jelentkezője megalapozott történelmi ismeretekkel rendelkezik és érdekli a jogrendszer. Úgy érzed, te vagy az ideális jelentkező? Ha az kíváncsi vagy az emberi konfliktusok jogi úton történő megoldásaira, akkor semmi kétség: az ELTE jogász alapképzési szakán a helyed!

Mik egy jogászhallgató főbb tárgyai? Elméleti- és történeti jogi ismeretek, büntetőjog, nemzetközi jog, jogtudományi alapozó ismeretek és még sorolhatnánk. A jog szerteágazó tudásanyaga mellett felfrissülésként pedig társadalomtudományi ismeretekre és szakmai nyelvismeretre is szert tehetsz!

A jogász alapképzési szakon nincs intézményesített szakirány, vagy specializáció, de ne aggódj! ELTE-s diákként a fakultatív órakeretet egy-egy tantárgycsoportra koncentrálva is kitöltheted. Így szerezhetsz speciális, részletesebb tudást az általad választott területről.

Jogászdiplomáddal a kezedben elsősorban a hagyományos jogi pályákon helyezkedhetsz el. Így válhat belőled bíró, ügyvéd, vagy ügyész. Ha azonban az egyetemről kilépve mégis más munkakörben keresnéd meg a helyed, akkor sem kell aggódnod! Egy jogász diploma ugyanis, magas társadalmi elismertségének köszönhetően más pályákon is növeli az elhelyezkedési esélyeidet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom