Keleti nyelvek és kultúrák (arab)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A keleti nyelvek és kultúrák alapszak, arab szakirány az egyik legnépszerűbb képzésnek számít az orientalisztika területén belül. Ha elhivatottságot érzel magadban arra, hogy alaposan megismerkedj az arab mellett a többi keleti kultúrával (a Közel-Kelettől Indián át egészen Japánig), érdemes e szak mellett voksolnod.

Az itt megszerezhető kulturális illetve gazdasági földrajzi ismeretek tehát átfogják Ázsia és Észak-Afrika országait is. Annak érdekében, hogy minél jobban kiismerd magad ebben a sokszínű közegben, számos általános alapozó ismeretre tehetsz szert, például a filozófiatörténet, társadalmi ismeretek, kommunikáció, informatika, könyvtárismeret, irodalomelmélet, elméleti nyelvészet, esztétika, történelemfilozófia, társadalomfilozófia kurzusok keretében. Az arab egy a programban választható sok szakirány közül (altajisztika, arab, hebraisztika, indológia, iranisztika, japán, kínai, koreai, mongol, tibeti, török, újgörög), de a lehetőség nyitva áll előtted, hogy más szakirányok óráiba is belekóstolj.

A kulturális ismeretek mellett a hangsúly a nyelvoktatásra kerül. Így az arab nyelvhez kapcsolódóan számos nyelvgyakorlatra, nyelvtani órára, szövegolvasásra, illetve tolmácsolási és fordítói feladatokra számíthatsz. Az arab nyelvet középszinten elsajátíthatod a képzés végére, de emellett megismerkedhetsz egy további keleti vagy ókori nyelvvel is a tanterved keretein belül. Az arab szakirányos diplomával a kezedben főleg könyvtárakban, múzeumokban számíthatsz állásra, ha a kulturális életbe szeretnél bekapcsolódni, de az üzleti szféra és a közigazgatás is számot tarthat az itt szerzett ismereteidre.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom