Keleti nyelvek és kultúrák (hebraisztika)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha érdekel a héber nyelv és kultúra, vagy jobban meg szeretnéd érteni a több világvallás bölcsőjének számító Közel-Keletet, a keleti nyelvek és kultúrák alapszak, hebraisztika szakirány jó választás. Nem csak átfogó ismereteket szerezhetsz a közel- és távol-keleti országok kultúrájáról és gondolkodásmódjáról, de alapos nyelvtudásra is szert tehetsz.

Az általános orientalisztikai ismereteket alapozó órákon ismerheted meg, mint például a filozófiatörténet, társadalmi ismeretek, kommunikáció, informatika, könyvtárismeret, irodalomelmélet, elméleti nyelvészet, esztétika, történelemfilozófia vagy a társadalomfilozófia. Emellett természetesen speciális hebraisztikai ismereteket is szerzel, melyek közül a legfontosabbak a héber irodalomtörténet, a zsidó történelem és vallás, de a legfrissebb bibliai és judaisztikai kutatások eredményei is terítékre kerülnek, akárcsak a klasszika-filológia.

A nyelvi képzésből szintén sokat profitálhatsz, fő nyelved a szakirányon természetesen a héber, melynek klasszikus és modern változatát is megismered. Továbbá, lehetőséged nyílik még egy bibliai vagy zsidó nyelv – arámi, jiddis vagy judeo-arab – megismerésére is. A tanulásodat anyanyelvi lektor is segíti. A szak célja, hogy a hébert biztos középfokon egy másik szakirány nyelvét pedig alapfokon elsajátítsd a képzés végére. Ha az alapszak elvégzése után elhelyezkednél, a kulturális életben sokféle lehetőséged adódik: könyvtárak, múzeumok tarthatnak igényt az itt megszerzett tudásodra. A gazdasági életben célterület lehet a turizmus, vagy a média különböző ágai. A nyelvtudásod a közigazgatásban is izgalmas állásokhoz segíthet hozzá! Ha azonban a tudásod tovább szeretnéd mélyíteni a hebraisztika területén, a tanszék mesterképzést, illetve doktori programot is indít.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom