Keleti nyelvek és kultúrák (indológia)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A Távol-Kelet egyik legizgalmasabb országának, Indiának a szakértőjévé válhatsz, ha elvégzed a keleti nyelvek és kultúrák alapszak indológia szakirányát. Kiváló nyelvtanári gárda, sorai között egy anyanyelvi lektorral garantálja a minőséget, a kulturális ismereteket pedig a többi szakirány hallgatóival együtt sajátíthatod el.

Az átfogó orientalisztikai képzés Ázsia és Észak-Afrika népeinek a történetével és kultúrájával ismertet meg. Ezt a tudást alapozó tárgyak elvégzése utána sajátíthatod el: filozófiatörténet, társadalmi ismeretek, kommunikáció, informatika, könyvtárismeret, irodalomelmélet, elméleti nyelvészet, esztétika, történelemfilozófia, társadalomfilozófia. A szakirány választásod természetesen meghatározza, hogy a fókusz számodra India kultúráján és történetén lesz.

A kulturális ismertek mellett a másik legfontosabb szempont, hogy minél mélyebb nyelvi ismereteket szerezz. Ennek érdekében a szanszkrit nyelvet és az újind nyelvek közül a hindi nyelvet sajátíthatod el, de ezek mellett tanulsz más középind vagy óiráni nyelveket is. Ha más szakirányok által kínált nyelvkurzusok is érdekelnek (altajisztika, arab, hebraisztika, iranisztika, japán, kínai, koreai, mongol, tibeti, török, újgörög), ezek az órák is nyitva állnak előtted. A cél, hogy az egyik fő nyelvből közép, egy másik választott keleti nyelvből pedig alapfokra eljuss a hároméves képzés végére.

A munkaerőpiacon a kulturális életben (közművelődési intézmények, kulturális kapcsolatok ápolása), vagy a gazdasági szférában (turizmus, média) indulsz jó eséllyel, de a közigazgatásban is adódhatnak számodra lehetőségek. Amennyiben a képzés végén még nem szeretnél munkába állni, hanem inkább a tudásodat mélyítenéd tovább az indológia területén, ezt is megteheted a szakirány mesterképzésén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom