Keleti nyelvek és kultúrák (japán)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A keleti nyelvek és kultúrák alapszak japán szakiránya Ázsia és Észak-Afrika népeinek és országainak átfogó megismertetetésén túl a japán kultúra szakértőit képzi. A japán kultúra fejlődésének tanulmányozása rávilágít arra, hogy milyen hatások érték azt a szellemi közeget, amely például a haikut és a mangát adta az emberiségnek.

Mindenekelőtt átfogó orientalisztikai tudást szerzel, különleges figyelmet szentelve egyes bölcsész alapozó ismereteknek (például filozófiatörténet, irodalomelmélet, elméleti nyelvészet). A szakirányos órák ebben az esetben természetesen Japánra koncentrálnak, így megismered az ország gazdaságföldrajzát, történelmét, illetve mai társadalmát, kiegészítve vallás- és kultúratörténettel. A szakirány másik fontos összetevője a nyelvi képzés, hiszen alaptermészetét tekintve egy nyelvi szakról van szó. Így nyelvtan és nyelvgyakorlatok, ezen belül szövegolvasási, tolmácsolási és fordítási gyakorlatok egymásra épülő rendszere alkotja a képzési hálót. A Japán Tanszék számos japán anyanyelvű oktatója biztosítja, hogy a legmagasabb színvonalú képzésben részesülhess. A japán mellett lehetőséged nyílik egy további keleti, vagy ókori nyelv megismerésére is, de természetesen a hangsúly a japán elsajátításán marad.

Ha egészen rabjává válsz a területnek, tanulmányaidat a japanológia mesterképzésben folytathatod. Az alapszak elvégzése után főként a kulturális élet valamely színterén számíthatsz karrierlehetőségre. Hasonlóan értékes az itt megszerzett tudás az üzleti szférában is, hiszen for-profit vállalatok nemzetközi kapcsolattartójaként, vagy a turizmus különböző ágaiban is jól hasznosítható a japán nyelvtudás. A médiában is érvényesülhetsz japán sajtófigyelés, esetleg fordítói vagy tolmácsolási munkákkal.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom