Keleti nyelvek és kultúrák (kínai)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Kína mindig is megmozgatta az európai emberek képzeletét, az ókortól kezdve. Akkor hatalmas építményeikkel és kifinomult művészetükkel hívták fel magukra elsősorban a figyelmet, ma főként hatalmas gazdasági erejükre figyel a világ. Ha szakértőjévé szeretnél válni a kínai kultúrának, a keleti nyelvek és kultúrák alapszak kínai szakiránya minden segítséget megad neked ehhez.

A képzés általánosabb részét alapozó tárgyak (például filozófiatörténet és irodalomelmélet), illetve a teljes, Közel-Kelettől Japánig húzódó térség kultúrájával foglalkozó kurzusok adják. A szakirány maga nagyon fontos speciális ismeretekkel vértez fel: behatóan megismerkedhetsz Kína legfontosabb történelmi, gazdasági, kulturális és politikai folyamataival. Nélkülük lehetetlen elboldogulni a kínai nyelv tanulásával, ami természetesen a másik fontos célkitűzése ennek a szaknak. A harmadik év végére legalább középfokú nyelvtudást tudsz szerezni, és így már elboldogulsz kínai nyelvű közegben is. Ehhez a tudáshoz nyelvgyakorlatokon, nyelvtani kurzusokon, fordítási és tolmácsolási gyakorlatokon keresztül vezet az út. A fordítás és tolmácsolás egy további specializáció keretében még nagyobb óraszámban elérhető számodra, sikeres teljesítés esetén hivatásos tolmács és fordító válhat belőled. Az alapképzés hallgatójaként nagyon jó eséllyel tanulmányaid alatt, vagy azt követően kijuthatsz Kínába a tanszék segítségével. Élj a lehetőséggel!

A tanszék kínál mesterképzést is a sinológia területén, illetve doktori programot is, tehát bőven adódik lehetőséged ennek a tudásnak a további elmélyítésére. Ha azonban az alapszakos diploma után szeretnél kilépni a munkaerőpiacra, szintén számos választható út áll előtted: könyvtárak, múzeumok, a média, esetleg az üzleti élet vagy a turizmus.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom