Keleti nyelvek és kultúrák (koreai)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Alapképzés keretén belül a koreai nyelvvel és kultúrával a keleti nyelvek és kultúrák alapszak, koreai szakirányon van lehetőséged. Ráadásul a képzés nem kizárólag a két Korea jobb megértéséhez segít hozzá, hanem átfogó orientalisztikai oktatásban is részesülsz a három év alatt.

Az alapszakon belül több szakirány is választható (altajisztika, arab, hebraisztika, indológia, iranisztika, japán, kínai, mongol, tibeti, török, újgörög), de az általános alapozó és a térségi, átfogó ismereteket közvetítő tárgyakat a szakirányok együtt végzik. Így nem különülnek el élesen a képzések, lehetőséged nyílik betekinteni a más szakirányokon folyó munkába. Ezek az órák lefedik a Közel-Kelettől Észak-Afrikán keresztül Japánig húzódó Kelet kultúráját és történetét, illetve egy sajátos, bölcsész vizsgálati szemszög alapjaival ismertetnek meg. A speciális, koreai területhez kapcsolódó tudásanyag felöleli a két ország gazdaság- és kultúrföldrajzát, történelmét és jelenét.

Emellett nagy gondot fordít a tanszék a nyelvi képzésre is. A cél, hogy a harmadik év végére magabiztos középfokú nyelvtudást szerezz, illetve hogy alapfokon elsajátíts egy további keleti vagy ókori nyelvet. Épp ezért a tantervben nagy szerephez jutnak a szókincsre illetve nyelvtanra koncentráló nyelvgyakorlatok, a szövegolvasás, tolmácsolási és fordítási gyakorlatok. Anyanyelvi lektorok kapcsolódnak be a képzésbe, garantálva a minőséget.

Lehetőség nyílik mesterszakos tanulmányok folytatására is a koreanisztika területén, de az alapszakos diploma után is számos karrierlehetőség kínálkozik. Elhelyezkedhetsz könyvtárakban, múzeumokban, a médiában (például sajtófigyelőként), de a gazdasági szférában is foglalkozhatsz külföldi kapcsolattartással, illetve a közigazgatásban is számíthatnak rád.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom