Keleti nyelvek és kultúrák (mongol)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A keleti nyelvek és kultúrák alapszak mongol szakiránya Belső-Ázsiába kalauzol, biztosítva ugyanakkor az úgynevezett keleti kultúrák (Közel-Kelet, Észak-Afrika, Közép-Ázsia, Távol-Kelet) átfogó ismeretét. A diplomával a kezedben mongol szakértővé válsz és sokrétűen hasznosítható szaktudásra tehetsz szert.

A képzés egyik célja, hogy megismerkedj a keleti kultúrákkal, miközben elsajátítod a humán tudományok által kínált értelmezési kereteket. Így sok izgalmas alapozó tárggyal kezdődik a képzésed, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy felismerd, a mongol kultúra tanulmányozásának mely szelete érdekel igazán. A szűkebben értelmezett belső-ázsiai területekről számos térségspecifikus kurzust hallgathatsz az évek alatt, melyek kitérnek a gazdaság- és kultúrföldrajzra, a történelemre és a területen élő mai társadalmakra.

A képzés másik célja a mongol nyelv minél magasabb szintű elsajátítása – ez jellemzően a középfokú nyelvtudást jelenti. Emellett elvárás, hogy még egy keleti vagy ókori nyelvvel is megismerkedj, de ennél már elegendő az alapfokra eljutni. Ugyanakkor kár lenne kihagyni a lehetőségét annak, a kiváló oktatói gárda segítségével egy további nyelvet is ingyenesen megtanulj még az alapképzés alatt!

A képzést szervező Belső-ázsiai Tanszék néprajzi jellegű (ezért terepmunkát kívánó) és a térségben beszélt nyelvekkel foglalkozó kutatási projekteket is visz. Nem csoda, ha kedvet kapsz a kutatásokba történő bekapcsolódáshoz, ezt mester szakon és doktori képzésben is folytathatod.

Az alapszak elvégzését követően jó eséllyel könyvtárban, múzeumban tudsz elhelyezkedni, de a média és a közigazgatás kapui is nyitva állnak. A gazdasági élet egyes szereplői szintén érdekeltek abban, hogy külkapcsolataikat a mongol nyelvet és kultúrát jól ismerő szakértőkre bízzák.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom