Keleti nyelvek és kultúrák (tibeti)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha téged is megfog a tibeti szerzetesek világa, az ELTE keleti nyelvek és kultúrák, tibeti szakiránya az egyetlen képzés, ahol intézményesen foglalkozhatsz a területtel. Az általános, keleti kultúrákra irányuló képzés mellett a tibeti nyelvet is elsajátítod a harmadik év végére, és így szakértővé válhatsz.

A képzés általánosabb része megismerteti veled Ázsia és Észak-Afrika országainak történetét, kultúráját. A változatos bölcsész alapozó tárgyaktól (például filozófiatörténet, társadalmi ismeretek, esztétika) így jutsz el az orientalisztikai kurzusokig, melyeket kiegészítenek a speciálisan csak Tibettel és a tibeti kultúrával foglalkozó órák. Utóbbival kapcsolatosan megvitatjátok Tibet gazdaságföldrajzát, illetve elhelyezkedését a világ kulturális térképén, de történelme, tudománytörténete és mai társadalma is terítékre kerül.

A tibeti nyelv elsajátítása a program fő célja, a harmadik év végére minden bizonnyal el tudod érni a középfokú nyelvtudást, melynek megszerzésében anyanyelvi lektor segít. A nyelvi képzés főként nyelvgyakorlatokból, nyelvtani órákból, szövegolvasásból, fordítási és tolmácsolási kurzusokból épül fel. Ugyanakkor a tibeti mellett lehetőséged adódik egy további keleti vagy ókori nyelv elsajátítására is. Az alapképzés számos más szakirányának (altajisztika, arab, hebraisztika, indológia, iranisztika, japán, kínai, koreai, mongol, török, újgörög) menetébe is érdemes belekóstolnod, hogy tovább bővíthesd összehasonlító szemléletű tudásod.

Az alapszak elvégzését követően általában a kulturális élet valamely területén számíthatsz elhelyezkedésre (múzeumok, könyvtárak), de a médiában, a gazdasági életben és a közigazgatásban is szükség lehet nyelvtudásodra és kulturális ismereteidre.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom