Keleti nyelvek és kultúrák (török)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Törökország már évek óta igyekszik az európai uniós csatlakozás közelébe kerülni. Növekvő gazdasági ereje, illetve a török lakosság egyre nagyobb létszámban van jelen Európában, miközben sok a közös történelmi emlékünk is. Ugye szívesen lennél te is török szakértő?

A keleti nyelvek és kultúrák alapszak török szakiránya, mint a nevéből is kiderül, egy átfogóbb és egy specifikusabb képzésrészből tevődik össze. Az átfogó ismereteket főként az alapozó bölcsész tárgyak és az összefoglalóan a Keletet (Ázsia, Észak-Afrika) tárgyaló orientalisztikai kurzusok fedik le. Ezeket közösen látogathatod az alapszak többi szakirányának hallgatóival (altajisztika, arab, hebraisztika, indológia, iranisztika, japán, kínai, koreai, mongol, tibeti, újgörög), így is elősegítve az összehasonlító szemléletmód fejlesztését. A török-specifikus kurzusok változatos ismeretanyagot tárgyalnak: gazdaság- és kultúrföldrajzot, a törökség történelmét, illetve a mai török társadalmi viszonyokat is.

A kultúra tanulmányozása mellett a nyelvtanulásra fókuszál ez a program, a hároméves képzés végére a török nyelvet középfokon tudod elsajátítani. A nyelvoktatás kereteit főleg nyelvgyakorlatok és nyelvtani órák, szövegolvasás, fordítási és tolmácsolási órák adják. A török mellett választhatsz egy további keleti vagy ókori nyelvet is, mellyel legalább az alapfokig juthatsz el.

A török szakirányon szerzett ismereteidet számos területen kamatoztathatod. Ha a kulturális szféra érdekel, könyvtárak, múzeumok vagy kultúraszervezés területén érdemes körülnézned. Mivel számos gazdasági szál köti össze Törökországot és Magyarországot, az üzleti életben is könnyedén elhelyezkedhetsz. Törökország a magyar turisták egyik kedvelt célpontja – így ezen a területen különösen jók az esélyek!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom