Keleti nyelvek és kultúrák (újgörög)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A mai Görögország méltán büszke ókori örökségére, mely az egyik legvonzóbb turistaparadicsommá teszi ezt az országot, gyönyörű tengerpartjai mellett. Ha szeretnéd megismerni a modern állam és görög nemzet formálódását és az újgörög nyelvhez kapcsolódóan kialakult kultúrát, a keleti nyelvek és kultúrák alapszak újgörög szakirányát mindenképp neked találták ki. Ezt a képzettséget Magyarországon kizárólag az ELTE-n tudod megszerezni!

Két részből tevődik össze a képzésed. Az első egy általánosabb, alapvető bölcsész tantárgyakat és orientalisztikát előtérbe helyező elem. Ennek keretében sokszínű alapozó tárgyakat tanulhatsz, mint például esztétika, filozófiatörténet, társadalmi ismeretek vagy elméleti nyelvészet. A hasonló órák segítenek majd abban, hogy szűkebb szakterületeden kívül is magabiztosan mozoghass és össze tudd hasonlítani az újgörög kultúra különböző szeleteit más európai vagy épp ázsiai esetekkel. A második elemet az újgörög-specifikus szakirányos képzés adja. Ennek keretében megismerkedhetsz Görögország és Ciprus gazdaságával, kultúrájával, ókort követő történelmével és mai társadalmával.

Az újgörög nyelv elsajátítása a képzés legfontosabb célja. Ennek érdekében számos nyelvgyakorlaton, nyelvtani órán, szövegolvasási, fordítási és tolmácsolási kurzuson vehetsz részt, melyet részben anyanyelvi lektor tart. Az újgörög mellett választhatsz egy további balkáni vagy keleti nyelvet is, így ingyenesen szert tehetsz plusz nyelvtudásra.

Az Európai Unió két tagországában, Görögországban és Cipruson a görög (újgörög) hivatalos nyelv. Így jó eséllyel pályázhatsz közigazgatási karrierre, de nyelvtudásodat az üzleti szférában (turizmus) vagy a kultúra különböző területein is könnyedén alkalmazhatod. A média szintén számíthat a tudásodra, tolmácsi, fordítói vagy sajtófigyelői minőségben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom