Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Szereted kutatni és élvezed tanulmányozni a kémia varázslatos világát? Szeretnél laboratóriumokban izgalmas kísérleteket elvégezni, vagy megtudni mindent a kémia titkairól? Akkor tanulj a legjobb helyen, jelentkezz az Eötvös Loránd Tudományegyetemre és barangold be a kémia birodalmát a kémia alapszakon.

A "szaktársak" egy része - a preparatív vegyészek - a szakma szépségét új anyagok elkészítésében látják. Sok szerves kémikust ismerünk, akik az időről megfeledkezve félnapokat töltenek a lombikokkal és vegyszerekkel dugig tömött - más számára bizony nem éppen ibolyaillatú - laboratóriumban. Mások - az elméleti kémikusok - kémiai laboratóriumot utoljára talán hallgató korukban szagoltak, mert számukra a szépséget a molekulatervezés vagy a kötések, reakciók számítógépes modellezése jelenti. Megint mások - a mérnöki pálya felé húzó pályatársak - abban lelik örömüket, hogy az alapkutatás eredményeit ipari léptékű folyamatok megvalósítására hasznosítsák. És végül olyan vegyészek is akadnak, akik számára az ismeretek továbbadása jelenti az egyik legnagyobb örömöt: közülük egynéhánnyal remélhetőleg találkozni fogsz még az ELTE előadótermeiben, és hallgatói laboratóriumaiban.

Hogyan válhatsz a kémia szerelmeséből a laboratóriumok ördögévé? Az ELTE-n a szak főbb tárgyai a következők: matematika, fizika, kémiai számítástechnika, általános kémia, szervetlen kémia és a szerves kémia és persze a laboratóriumi gyakorlatok. De ezen felül még találkozni fogsz olyan témákkal, mint a biomolekuláris kémia, fizikai kémia, elméleti kémia, magkémia, analitikai kémia és műszeres analitika. Sőt, betekintést nyerhetsz majd a kémiai technológia, kémiai biztonságtechnika, kolloidok, környezetkémia, kémiai anyagtudomány izgalmas világába is.

Jobban is elmerülnél a kémia világában? Az alapszakon belül a mindenki számára kötelező törzsanyag teljesítése után, a 3-6. szemeszterre  vegyész vagy tanári szakirány közül választhatsz, későbbi célodnak megfelelően.

Belevetnéd magad a nagybetűs életbe? Ne aggódj! Az ELTE-n általános tapasztalat, hogy a diplomázás előtti vegyészeket már ballagásakor valamilyen állás várja, sokszor annál az intézménynél, ahol a diplomamunka készült.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom