Kommunikáció és médiatudomány

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Érdekel az újságírás? Netán rádiózni szeretnél, vagy tévés, webes tartalmakat szerkeszteni? Ha ezek mellé párosul kíváncsiság, és igazi érdeklődés társadalmi, politikai, kulturális kérdések iránt, akkor az ELTE széles körben elismert kommunikáció és médiatudományi képzése tárt karokkal vár.

Az első évben átfogó társadalomtudományi képzésben részesülsz, ami például társadalomelméleti, társadalomtörténeti és szociológiai ismereteket is magába foglal. Természetesen az íráskészségedet fejlesztő szemináriumok is nagyon fontosak, hiszen így tudsz jó döntést hozni a további szakosodásról az első éved végén. Ha inkább a gyakorlati műfaj vonz, választhatod az újságírói szakirányt, amely a média minden ágával megismertet, és számos újságírói gyakorlati készséget fejleszt. Amennyiben a média elméleti háttere ragad meg jobban, leteheted a voksod a médiatudomány szakirány mellett is, amelynek keretében médiakutatással és az egyes médiumok kulturális hátterével foglalkozhatsz behatóbban. A negyedik félév után szakmai gyakorlaton nyílik lehetőséged a tanultak alkalmazására. A jól megválasztott gyakorlati hely akár a későbbi elhelyezkedést is elősegítheti, ezért érdemes komolyan venni!

A kommunikációs diplomával szerzett tudást igénylő területek folyamatosan terjeszkednek, mindenképpen megéri a tudásodat és a szorgalmadat itt befektetni. Ráadásul a munkatípusok széles skáláján válogathatsz, ha a szakot sikeresen elvégzed, alkatodnak és érdeklődésednek megfelelően. Újságíróként, riporterként, (fő)szerkesztőként is elhelyezkedhetsz akár a helyi, akár az országos médiában. Ugyanakkor lehetőséged van bármilyen szervezet PR részlegén (szóvivő, sajtófőnök, kommunikációs igazgató) dolgozni, és reklámfőnöki vagy reklámszervezői minőségben elhelyezkedni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom