Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Miből áll az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettan alapszakjának szépsége? Mai világunk egyik legnagyobb feladata civilizációnk fenntartható fejlődésének megteremtése. Az ipar jelentős környezetszennyezése visszahat az emberiség több generációjára. Természeti értékeinket sokszor csak későn ismerjük fel, a környezeti folyamatokat nem vizsgálva nagy károkat okozhatunk saját bolygónk állapotában. Ezen modern kihívások leküzdése csak komplexen gondolkodó, a környezeti folyamatokat ismerő szakemberek segítségével lehetséges. A környezettan alapszak ilyen sokszínű szakemberek képzésére jött létre.

Vajón neked való ez a szak? Az ELTE-n azok a diákok tudják e szak követelményeit könnyen teljesíteni, akik szeretik a természetet, érzik a társadalom felelősségét a környezet átalakításában, kedvet éreznek a környezeti folyamatok megismerésére, szívesen elgondolkoznak környezeti problémákon. Azok az ideális jelentkezők, akik nem riadnak vissza a természet közelségétől, terepgyakorlatoktól, kirándulásoktól. Gondolod, hogy ez igaz rád? Akkor itt a helyed!

Mit is tanulnál? A legfontosabb tárgyak az alapozó biológia-fizika-kémia-földtumány négyesén túl a kőzettan, természetföldrajz, hidrobiológia, hidrogeológia, informatika, környezetfizika, környezetkémia, ökológia, ásványtan, meteorológia, tájvédelem, környezetvédelem, környezeti technológiák, környezetgazdálkodás. Tovább tanulnál? A mesterképzés előtt a 3. félévtől lehetőséged van egy neked való szakirányt választani, amelyen belül az általános környezettudományos képzésedet elmélyítheted. Négy szakirány közül választhatsz: környezetkutató, geofizikus, meteorológus, geológus és környezettan-tanár.

Mennyi is az annyi? A képzés hat szemeszterből áll. Az átlagos heti óraterhelés a 15 hetes szorgalmi időszakokban 27-28 óra.

Munkába állnál? Szerencsére a világon mindenki egyre nagyobb figyelmet fordít az emberi tevékenység természeti hatásaira, legyen az az állam, az Európai Unió vagy egy cég. A környezettudós szakembereknek hatalmas felvevőpiaca a hazai és európai, környezetünk állapotának felmérésével és védelmével foglalkozó cégek összessége, az oktatás és az állami terület egyaránt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom