Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha minden vágyad, hogy elmélyülj a magyar nyelv és a magyar irodalmi kultúra szépségeiben, és jól átlásd történeti fejlődését az egyetemes, szűkebben értelmezve az európai kultúra részeként, a magyar alapszak számos szakosodási lehetőséggel igyekszik számodra a lehető legtöbbet nyújtani.

A képzés legfontosabb pilléreit a világirodalmi, magyar nyelv és irodalmi, valamint a nyelvészeti óracsoportok adják. Ha már tudod, melyik terület érdekel legjobban, az ELTE magyar szakán választhatsz a legtöbb szakirány közül a szakosodás során. Ezek változatossága már előre vetíti a diplomázás után a munkaerőpiacon betölthető pozíciók sokféleségét: drámapedagógia, eszperantó, észt, finn, finnugor, folklorisztika, irodalomtudomány, művelődéstudomány, nyelvmentor, ügyvitel. Jól látható, hogy a választható szakirányok különböző érdeklődési körökre szabottak: nyelvi-nyelvészeti (eszperantó, észt, finn, finnugor), elméleti-absztrakt (folklorisztika, irodalomtudomány, művelődéstudomány) és gyakorlatias (drámapedagógia, nyelvmentor, ügyvitel). Itt biztosan megtalálod a számításod!

A magyar alapszakos diplomával a kezedben legkönnyebben a kulturális szférában találhatsz testhez álló munkahelyet, így az oktatásban, közművelődésben (könyvtár, múzeum) vagy minisztériumokban, de a könyvkiadásban, a tömegkommunikációban is teremhetnek babérok számodra. A képzést kínáló tanszéken lehetőséged van tanári képesítést szerezni a megfelelő mester szakon. De kutatási érdeklődésedet követve be is kapcsolódhatsz a kutatásba a mester szak elvégzése alatt, majd a doktori képzés keretében a helyben zajló, magas színvonalú kutatásokba is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom