Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

A matematika világa végtelen és sokszor kifürkészhetetlen, ez benne a lenyűgöző. A benne rejtőző tudásnak, felfedezéseknek és kalandoknak sosincs vége. Ezekre a kalandokra és felfedezésekre hív téged az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematika alapszakja.

Miről szól a képzés? A szakot 6 félév alatt tudod teljesíteni. Az ELTE TTK matematikusképzése nemzetközi hírű. Az egyetemen végzett - általános- és középiskolai szinten tanító - matematikatanárok iránt igen nagy az igény világszerte. Az alkalmazott matematika szinte minden tudományban nélkülözhetetlen. A felsőfokú matematikai műveltség pedig nemcsak figyelemre méltó, de igen széles körben hasznosítható is.

Mi történik a szakon? Az iskola kapuján belépve érdeklődésednek megfelelő szintű képzésben részesülhetsz, sőt, szükség szerint felzárkóztató tárgy felvételére is lehetőséged van. Az induló közös első év után felkészültségednek megfelelően választhatsz, hogy a kutatás, az oktatás, az alkalmazás, vagy a népszerű felhasználás szintjén kívánsz a továbbiakban a matematikával foglalkozni. Itt eltöltött 6 féléved alatt megismerkedhetsz az analízissel, algebrával, bepillantást nyerhetsz az informatikába, geometriába, számelméletbe, valószínűség-számításba, operációkutatásba, illetve ezeken kívül a szakirányonként más, az irányra jellemző további izgalmas tárgyakba. Az elméleti szakirányon például ott lesz a topológia, funkcionálanalízis, numerikus analízis. Elemző szakirányon adatbányászat, adatvédelem, alkalmazott analízis, matematika és média. Az alkalmazott matematika szakirányon algoritmusok tervezése és elemzése, numerikus analízis, operációkutatás területen mélyedhetsz el, tanár szakirányon pedig az elemi matematika világát járhatod körül. Ha pedig még mélyebbre szeretnél ásni? Folytasd a tanulást matematikus, alkalmazott matematikus, általános- és középiskolai matematikatanár szakirányokban immár mesterképzés szinten.

Hova tovább diplomáddal a zsebedben? Nyugodj meg! A matematika ma már szinte minden tudományos és gazdasági területhez szorosan kapcsolódik, mindenhol kapkodni fognak utánad, bármelyik szakirányt is választod, így ha otthon vagy a matematikában, az ELTE Matematika alapképzés a tökéletes választás számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom