Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Jog Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft

Mikor való neked ez a hosszú és bonyolult nevű szak, amely nem is hinnéd, mennyi izgalmas és hasznos ismeretet tartogat számodra? Akkor lesz ez a szak a te választásod, ha már a Társadalombiztosítási vagy munkaügyi területen dolgozol, vagy ezek iránt legalább érdeklődsz, valamint az igazgatási és ügyviteli feladatok ellátása terén ismereteidet gyarapítani szeretnéd. Rád illik a leírás? Akkor gyere és tanulj az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Mi is ennek a speciális és sokszínű szaknak a célja az ELTE-n? Itt a képzés célja, hogy te is olyan társadalombiztosítási és humánpolitikai szakemberré válhass, aki a társadalombiztosítás különféle ágazati és az egyéb szociális ellátások közötti alapvető összefüggések szakértője. Továbbá a humánpolitika és az emberi erőforrások felhasználását tárgyaló egyéb tudományok legfontosabb tudásának ismeretében, az igazgatási és ügyviteli feladatok ellátásában szerzett kellő jártassága birtokában képese feladatai igényes ellátására, szakirányú továbbképzésben való részvételre.

Mi mindennel fogsz megismerkedni az iskolában, avagy hogyan lesz belőled szakterületed szakértője? Úgy, hogy az ELTE-n az alapozó ismereteken túl, mint a társadalomtudományi alapismeretek, jogtudományi alapismeretek, a szakmai törzsanyag részeként fejest ugorhatsz majd az igazgatástörténet, pénzügyi-közgazdasági ismeretek és a közszolgálati és munkajogi ismeretek tengerébe is. Az általános igazgatási modul berkein belül találkozni fogsz a közigazgatási alapismeretekkel, a munkaügyi igazgatási eljárási ismeretekkel, és az EU alapintézményei és jogrendszerével is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a szakigazgatási modulon belül tanulhatsz munkaügyi, egészségügyi és szociális szakigazgatást, foglalkoztatáspolitikát.

Jobban is elmélyülnél a szak valamelyik témájában? Akkor válaszd ízlésed, tudásod és érdeklődésed szerint a társadalombiztosítási igazgatás vagy a munkaügyi kapcsolatok szakirányt az alapszakon.

Mi mindenre használhatod fel a megszerzett tudásodat diplomád segítségével? Jogi és társadalomtudományi alapismereteid birtokában elhelyezkedhetsz a társadalombiztosítás vagy a munkaügy területén társadalombiztosítási ügyintézői, szervezői munkakörben, munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleteknél, sőt, akár állami és magán cégeknél humán erőforrásokkal és munkaügyi kapcsolatok rendezésével foglalkozó szervezeti egységeknél is

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom