Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Mikor lesz a te választásod a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak? Először is: ha érdekelnek az országok, emberek és intézmények között szövődő nemzetközi kapcsolatok, vagy ha szeretnéd hasznosítani és gyarapítani nyelvtudásodat. Másodszor, ha szívesen dolgoznál az Európai Unió intézményeiben, ha érdekel a világtörténelem és a mai külpolitika vagy ha Magyarországot más országokban vagy földrészeken akarod képviselni és segíteni, mint szakember. Rád illik? Akkor gyere és tanulj a legjobbaktól, a legjobb helyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Miért az ELTE? Mert itt a nemzetközi tanulmányok BA olyan képzést nyújt, amelyben egyszerre kaparinthatod meg a történeti és elméleti alapok mellett a világpolitikai és európai uniós ismereteket, valamint a világ legtöbb országában hasznosítható profi, gyakorlati tudást is. Az itt szerzett speciális tudás alkalmassá tesz téged állások betöltésére a munkaerőpiac nemzetközi, regionális, országos és európai szintjein, de saját cégedet is sikeresebben tudod vezetni a nemzetközi tanulmányok alapszakon szerzett tudásoddal a zsebedben. Sőt, a szakot elvégezve pályázatok előkészítésére, megírására és lebonyolítására éppúgy képes leszel, mint a nemzetközi kapcsolatokban keletkező, számtalan fajta konfliktus értelmezésére és kezelésére. Jól hangzik, ugye?

Hogyan leszel a nemzetközi kapcsolatok szakértője? Az ELTE sokszínű képzése által. Az itt eltöltött 6 féléved alatt ugyanis belekóstolhatsz majd a politológia, szociológia, történelem, kommunikáció, valamelyik idegennyelv, informatika és a statisztika világába is, miközben izgalmas jogi és közgazdaságtani ismeretekre teszel szert. A szakmai törzsanyag részeként pedig találkozni fogsz majd a nemzetközi kapcsolatok modullal, ahol nemzetközi gazdasági, nemzetközi jogi, politikai, gazdaságföldrajzi ismeretek, nemzetközi viszonyok rendszere, diplomáciatörténet, regionális és civilizációs tanulmányok területeken fogsz barangolni. Érdekel az Európai Unió? A szakon bőven lesz alkalmad szorosabb barátságot kötni vele az európai integráció története, elmélete, az európai uniós jogi ismeretek, az EU intézményrendszere, döntéshozatali eljárásai és az EU politikái tantárgyak segítségével.

Tudásodat és szakértelmedet megcsillogtatnád élesben is? Itt a lehetőség! Az ELTE-n egy kedvedre választott és számodra szakmailag megfelelő helyen próbálhatod ki magad, egy legalább négy hetes szakmai gyakorlat keretén belül, amely elvégzése diplomád megszerzésének alapfeltétele is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom