Ókori nyelvek és kultúrák (egyiptológia)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Az ókori Egyiptom története minden kisiskolást megigéz, amikor az első történelem órák egyikén elkezd tanulni róla. Nálad a rajongás ennél tovább tart? Akkor az ELTE a te választásod, ahol BA képzés keretében még többet megtudhatsz, hiszen az országban kizárólag itt indul az ókori nyelvek és kultúrák alapszak keretében egyiptológia szakirány.

Már a képzés elnevezéséből is egyértelműek a hangsúlyok: a szak törekszik átfogó ismeretek átadására szó ókori Keletről, közben pedig színvonalas nyelvi képzést és specifikus ismeretanyagot nyújtani szűkebb érdeklődési területedről, mely a választott egyiptológia szakirányhoz kötődik.

Az általánosabb ismereteket bölcsész alapozó tárgyak közvetítik, mint nyelvtudomány, irodalomtudomány, de sokat tanulhatsz az ókori vallástörténetről és művészettörténetről is. Ezek közül több kurzuson is az alapszakon más szakirányt választott hallgatókkal (assziriológia, klasszika-filológia) közösen vehetsz részt, így is elősegítve az összehasonlító szemléletmódot és a betekintés lehetőségét más szakirányok munkájába. A szakirányos órák célja, hogy megismerd a tudományág legfrissebb és széles körben elfogadott tudományos eredményeit. Biztosan hamar rájössz, melyik is az a részterület, amely téged legjobban érdekel: történelem, nyelvészet, irodalom, művészet, régészet, vallástörténet. Nagy lesz a kísértés, hogy bekapcsolódj a tanszéken zajló kutatásokba! A szak másik fontos célja az egyiptológia szakirányhoz tartozó  nyelvtudás megszerzése: egyiptomi és kopt nyelvből középfokig juthatsz el a harmadik év végére.

Megszerezve a diplomát, főként könyvtárakban, múzeumokban vagy a médiában helyezkedhetsz el, de a turizmus is igényt tart az itt megszerezhető tudással rendelkező szakemberekre.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom