Ókori nyelvek és kultúrák (klasszika filológia - latin, ógörög-)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Az irodalom órákon Horatius versei tetszettek legjobban? Szeretnéd eredeti nyelven olvasni az Odüsszeiát vagy az Aeneis-t? Az ókori nyelvek és kultúrák alapszak klasszika-filológia szakiránya az ógörög és latin nyelvű műveltség megismertetésére koncentrál. Az országban az ELTE-n van a legnagyobb hagyománya ennek a képzésnek, tehát itt lesz a legjobb helyed! Ráadásul, a bekerüléshez még a latin vagy ógörög-nyelvtudás sem szükséges, a szak mindenre felkészít.

A szakra történő belépéshez ugyan nem feltétel a nyelvismeret, de mindenképp előny: a hat félév jelentős része stílusgyakorlatokkal, fordításokkal, eredeti nyelvű szövegek értelmezésével fog telni. Az ELTE természetesen kész az alapoktól eljuttatni téged a megfelelő szintig, de elszántságra és szorgalomra lesz szükséged. Cserébe (újra)feltárul előtted az ókori görög és római írók, költők, filozófusok és történészek műveinek zsenialitása, és nap mint nap érzékelheted előrehaladásodat a nyelvek ismeretében. Az ógörög és latin szakirányok arra adnak lehetőséget, hogy jobban beleásd magad valamelyik kultúra jellegzetességeibe. További bölcsészettudományi tárgyak egészítik ki a képzést, mint például művészettörténet, vallástörténet vagy filozófia.

A három év végeztével érdemes megfontolni a továbbtanulás lehetőségét, akár az ELTE-n is, hiszen ha igazán megfogott ez a tudományterület, itt a legnagyobb szaktekintélyekkel dolgozhatsz továbbra is együtt, akár egy saját kutatásban, a doktori program felé vezető úton. Céljaid más irányba is vihetnek, például az idegenforgalom vagy a műfordítás, kulturális szakértői munka irányába, ezeken a területeken már a BA is elegendő képzettséget jelenthet számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom