Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 135 000 Ft

Imádod a gyerekeket? Úgy érzed, odaadással tudnál velük foglalkozni? Gyere, és jelentkezz az ELTE óvodapedagógia szakra!

Az óvodáskorú gyerekek szakértelemmel történő képzése a feladathoz megfelelő fogékonyságot és felelősségtudatot igényel. Az ELTE óvodapedagógia szakján megszerezheted azt a felkészültséget, ami ehhez a szép, sosem unalmas hivatáshoz szükséges!

A játék, az alkotás, a megismerés iránti fogékonyság nagyon fontos egy kisgyerek megfelelő fejlőséhez. Ezért az ELTE-n olyan pedagógusokat képeznek, akik ebben később eredményesen tudják segíteni a gyermekeket.

A fő tanulmányi területek a játék, az anyanyelvi nevelés, az ének-zene, a vizuális kommunikáció, a mozgás, az egészséges és környezettudatos életmód kialakításának területeit ölelik fel. A sokoldalú fejlesztés feladatai igénylik az alapos szakmai–módszertani felkészültséget, amit az egyetem alapképzése nyújt.

Az első évtől kezdve a képzés része az óvodai gyakorlat, annak érdekében, hogy már diplomád megszerzése előtt is tölts időt gyerekekkel. Ezáltal a későbbiekben könnyebb dolgod lesz, hiszen ebben a szakmában nagyon fontos a megfelelő tapasztalat.

Specializációk választásával a kisgyermeknevelésről, az óvoda–iskola átmenet segítéséről,  a fenntarthatóságra nevelésről, valamint a pedagógus társadalomban elfoglalt helyéről kaphatnak emelt szintű ismereteket az ELTE-sek. Ha nem okoz problémát az idegen nyelv, akkor az angol nyelvű foglalkozások módszereit is megtanulhatod. Abban az esetben viszont, ha a német vagy a szerb nyelv áll hozzád közel, akkor érdemes elgondolkodnod a nemzetiségi óvodapedagógus képzésen is!

Tanulj az ELTE óvodapedagógus szakán, tanulj meg profin bánni a gyerekekkel, és dolgozz a mesék világában!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom