Óvodapedagógus (nemzetiségi óvodapedagógus - német -)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Pedagógia Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft

Kened-vágod a németet? Érdekel a német kultúra? Szereted a gyerekek társaságát? Ötvözd a kettőt! Tanulj az ELTE-n német nemzetiségi óvodapedagógus szakon!

Az óvodáskorú gyerekek szakértelemmel történő képzése a feladathoz megfelelő fogékonyságot és felelősségtudatot igényel. Az ELTE óvodapedagógia szakján megszerezheted azt a felkészültséget, ami ehhez a szép, sosem unalmas hivatáshoz szükséges!

A játék, az alkotás, a megismerés iránti fogékonyság nagyon fontos egy kisgyerek megfelelő fejlőséhez. Ezért az ELTE-n olyan pedagógusokat képeznek, akik ebben később eredményesen tudják segíteni a gyermekeket.

A fő tanulmányi területek a játék, a német anyanyelvi nevelés, az ének-zene, a vizuális kommunikáció, a mozgás, az egészséges és környezettudatos életmód kialakításának területeit ölelik fel. A nemzetiségi óvodapedagógus képzésben a hallgatók felkészülnek arra, hogy feladataikat magyarul és német nemzetiségi nyelven is el tudják látni, ezért a nemzetiségi nyelv és kultúra tanulmányozása fontos szerepet kap képzésükben.

Az első évtől kezdve a képzés része az óvodai gyakorlat, annak érdekében, hogy már diplomád megszerzése előtt is tölts időt gyerekekkel. Ezáltal a későbbiekben könnyebb dolgod lesz, hiszen ebben a szakmában nagyon fontos a megfelelő tapasztalat.

Specializációk választásával a kisgyermeknevelésről, az óvoda–iskola átmenet segítéséről, vagy a fenntarthatóságra nevelésről, valamint a pedagógus társadalomban elfoglalt helyéről kaphatnak emelt szintű ismereteket az ELTE-sek.

Tanulj az ELTE német nemzetiségi óvodapedagógus szakán, hogy diplomád megszerzése után gyerekekkel foglalkozhass, mindezt a kedvenc idegen nyelved használata közben!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom