Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft

Ha szeretnél részt venni a politikai döntésekben, vagy politikai elemzőként dolgoznál, akkor számodra a politológia szak az ideális választás. Az ELTE kínálja Magyarország legrégebbi és egyik legjobb politológusi képzését, ahol az ország legelismertebb politikai elemzői oktatnak.

A képzés során bevezetést kaphatsz a rokon társadalomtudományokba (szociológia, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, filozófia), részletesen tanulmányozhatod a magyar társadalom politikai viszonyait, a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működését.

A nemzetközi versenyképességedhez az ELTE több módon is hozzájárul. Számos nyelvkurzus áll majd a rendelkezésedre. Az ELTE kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amin keresztül gond nélkül tudsz majd eltölteni egy-két félévet a legjobb külföldi egyetemeken. Szakmai gyakorlatodat a közigazgatásban, az Országgyűlésnél, valamelyik pártnál, médiában, alapítványoknál vagy elemző-kutató intézményeknél töltheted el.

Miután végeztél, számos helyen kamatozhatod tudásodat. El tudsz helyezkedni bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató cégnél, civil szervezetnél, vagy akár a médiában is.

Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz: az ELTE politológia, kisebbségpolitika és nemzetközi tanulmányok szakon is kínál MA-képzést. Emellett az ország bármelyik más egyetemének politológia, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakja is tárt karokkal fog várni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom