Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, AEK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Esti önköltség (félév) 230 000 Ft

Tudtad, hogy létezik egy olyan szak, amely egyszerre ötvözi az informatikatanári, a programozó, a programtervező matematikus és a számítástechnika-tanári szakok izgalmas tudásanyagát? Szeretnél te is egyszerre e 4 terület szakértője lenni? Akkor gyere és tanulj az Eötvös Loránd Tudományegyetem programtervező informatikus alapszakán!

Mi is a szak célja az ELTE-n? Itt a speciális képzés célja, hogy te is olyan szakemberré válj, aki erős matematikai és számítástudományi alapokra épülő elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik és az általa választott szakiránynak megfelelő területek specialistáiként nagy informatikai rendszerek fejlesztésében és ilyen rendszerek üzemeltetésében szakmai-irányítói feladatokat láthat el. Programtervező informatikus szakemberként gyakran fogsz közvetítő szerepet vállalni az informatikai rendszer megrendelői és megvalósítói között, így munkádban egyesülhet a mérnöki alkotó tevékenység, a matematikai problémák megoldása, illetve a nagy projektek megoldása során csapatmunkában való részvétel.

Az itt töltött éveid alatt te is elsajátíthatod az algoritmusok tervezését, elemzését és megvalósításukat a legfontosabb programozási alapelvek mentén. Megtanulhatod a szoftverfejlesztési módszertanokat és technológiákat, az adatmodellezést, adatbázisok tervezését, létrehozását, módosítását. Sőt, mire végzel, képes leszel a mesterséges intelligencia technikáinak, eszközeinek alkalmazására, logikai programozásra, osztott rendszerek használatára, web-programozásra, numerikus számítási rendszerek modellezésére és megvalósítására.

Többre vágysz? Az ELTE-n a programtervező informatikus BSc szakon négy szakirány is indul, így érdeklődésed szerint választhatsz a modellező Informatikus szakirány, a Szoftverfejlesztő Informatikus szakirány, a Szoftveralkalmazó Informatikus szakirány, vagy az Informatika tanár szakirány közül.

Vagy munkát keresnél? Nem lesz nehéz dolgod! A munkaerőpiacon évek óta nagy a kereslet az informatikai képzési területen végzettekre. Az elmúlt években ez a képzési terület az egyik legnépszerűbb a jelentkezők körében. A programtervező informatikusok munkájuk során vállalati információs rendszereket, döntéstámogató rendszereket terveznek, készítenek, szakértői rendszereket fejlesztenek és működtetnek, alkalmazzák az informatika formális modelljeit, multimédiás alkalmazásokat terveznek, fejlesztenek, működtetnek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom