Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 298 000 Ft

Az ELTE pszichológia szak azokat a lelkes diákokat várja hallgatói közé, akik megfelelő empátiával, segítési szándékkal és az emberek iránti érdeklődéssel rendelkeznek. Ezen a szakon nagyon fontos, hogy felelősségteljes legyél. Emellett fontos tudnod, hogy a szakma akár az életfogytig tartó tanulást is megköveteli azoktól, akik ezt választják hivatásuknak. Ha ezeket a sorokat olvasva magadra ismersz, akkor már csak azon kell elgondolkodnod, hogy vajon képes leszel-e egy lelkileg nagy stabilitást igénylő munkát végezni. Ha a válaszod igen, akkor ezennel szeretnénk neked bemutatni az ELTE pszichológia alapképzési szakát!

A nagy múltú egyetem célja, az olyan viselkedéselemző szakemberek képzése, akik birtokolják a pszichológia-tudomány elméleti alapismereteit, alapvető módszereit. Minden végzős pszichológia-hallgató alapszinten járatos a pszichológia alkalmazott ágaiban. Ezen kívül a képzés biztos alapot kíván nyújtani ahhoz, hogy a fiatalok mesterszakon folytathassák tovább tanulmányaikat.

Ha te is beleásod magad a lélektan tudományába, akkor ezek a célkitűzések fogják jellemezni tanulmányaidat. A tanterved természetesen igazodik mindehhez, így a pszichológia tudományának elméleti ismereteire, törzsanyagára nagy hangsúlyt helyezve, kiemelten kezeli és alaptudományi területenként (általános-, fejlődés-, személyiség-, szociálpszichológia) tárgyalja a módszertant valamint a legfontosabb alkalmazotti ágak (klinika, egészség, munka és szervezet, tanácsadás, nevelés) művelésére felkészítő gyakorlati tárgyakat és a viselkedéselemzés készségeit kiépítő foglalkozásokat (önismereti, interakciós, módszertani) is nagy kreditszámmal tartalmazza.

A szak betekintést enged különböző specializációkba is. Így például az andragógia és a pedagógia is szerepet kap az oktatásban.

Ha tehát szeretnél egy szakszerű diagnosztikára képes pszichológussá válni, aki megfelelő nyitottsággal, toleranciával és érdeklődéssel áll hozzá a rá váró feladatokhoz, valamint fel szeretnéd ismerni az emberi viselkedés összefüggéseit, akkor irány az ELTE pszichológia szak!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom