Rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Sport Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft

Nemcsak sportszeretőnek tartod magad, hanem fontos számodra a környezettudatos szemlélet is? Jártas vagy az egészséges életmódot érintő kérdésekben éppúgy, mint a társadalomtudományokban, valamint nem áll távol tőled a nyilvános szereplés sem? Jelentkezz rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakra!

Ahhoz, hogy bekerülj az alapképzésre, kettőt kell választani az alábbi érettségi tárgyak közül: biológia, földrajz, magyar nyelv és irodalom, testnevelés, történelem vagy egy idegen nyelv. Ezen felül egy alkalmassági vizsgán is részt kell venned, ahol letesztelik a motoros tulajdonságaidat, a mozgásműveltségedet, az atletikus képességeidet, hogy mennyire vagy jó a biciklizésben és a labdás feladatokban.

A képzés célja az, hogy olyan szakember legyél, aki alkalmas az egészséges életszemlélet terjesztésére, és a minőségi élet megélése érdekében végzett tevékenységek tervezésére, szervezésére valamint vezetésére. A kötelező tárgyak (rekreációelmélet és -módszertan, szellemi rekreáció, kommunikációs készségfejlesztés, szabadidő-szociológia, animáció, táborozási ismeretek, fittségi vizsgálatok) mellett kötelező táborozásokon (rekreációs nyitó tábor, havas tábor, vízitábor, rekreációs záró tábor) is részt kell venned. Az érdeklődők a képzés elejétől bekapcsolódhatnak a tudományos diákköri munkába, illetve tagok lehetnek többféle hallgatói önszervező klubban is. A felsőbbévesek részt vehetnek külföldi képzésekben, például az Erasmus program keretein belül.

A diploma megszerzése után elhelyezkedhetsz programvezetői, animátori, játékmesteri és instruktori munkakörökben, ahol a szabadidő kulturált eltöltésének segítésével járulhatsz hozzá a jól megélt, magasabb életminőséghez.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom