Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Tudtad, hogy az ELTE már több mint 230 éve kínál francia képzést? Az évek során ugyan a struktúra változott – önálló szakból szakiránnyá vált a francia, a romanisztika alapszakon belül – de a magas színvonal a régi. Az Európa kulturális trendjeit évszázadokon keresztül diktáló Franciaországgal szeretnél közelebbről is megismerkedni? Mindenképp itt a helyed.

A romanisztika alapszak összegyűjti az újlatin nyelvekre (francia, olasz, portugál, román, román nemzetiségi, spanyol) fókuszáló képzéseket, melyek közül a legtöbb hallgatót hagyományosan a francia szakirány fogadja. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, a harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád egyik feltétele is egyben.

A harmadik év végeztével folytathatod a tanulmányaidat a mester képzés keretében, vagy azonnal a munkaerőpiacon is alkalmazhatod a tanultakat. Mivel Franciaország az Európai Unió egyik meghatározó tényezője, könnyedén találhatsz állást az államigazgatásban, az önkormányzatoknál vagy a politikában (kapcsolatteremtő, ügyintéző). De ha inkább kulturális érdeklődésednek engednél, műfordítás, tolmácsolás irányába is elindulhatsz, esetleg a média valamely ága is célpont lehet. Az üzleti életben foglalkozhatsz külkapcsolatokkal, illetve a turizmus-idegenforgalom is választható irány.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom