Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Számos okod lehet arra, hogy a romanisztika alapszak olasz szakirányára jelentkezz: mediterrán életérzés, foci, irodalom, a nyelv dallamossága – a sor még folytatható. A lényeg: az olasszal csak nyerhetsz!

A tanterved két részből, a közös alapszakosból és a szakirányosból tevődik össze. Nem túl szorosan ugyan, de egy egységbe tartozol három éven keresztül a többi szakirány hallgatóival: francia, portugál, román, román nemzetiségi és spanyol nyelvet tanulókkal. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes újlatin kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg az olasz irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, számos nyelvgyakorlat és fordítási/tolmácsolási készségeket fejlesztő óra (szövegolvasás, fordítás) biztosítja az olasz nyelv minél magasabb szintű elsajátítását. A harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád megszerzésének egyik feltétele is egyben.

Az alapszak elvégzése egy nagyon izgalmas közvetítői szerepre készít fel az olasz és a magyar nyelvű kultúra között, segítségül hívva az újlatin államokkal kapcsolatos országismereti tudásod, illetve olasz nyelvtudásod. A harmadik év után, ha kutatói vagy tanári ambícióid vannak, bekapcsolódhatsz a mester szakos képzésbe. De a munkaerőpiacon is változatos lehetőségeid vannak: az önkormányzatoknál vagy az államigazgatásban, a kulturális szférában illetve a médiában is találhatsz a profilodba illő állást. Mivel Olaszország a magyar turisták kedvelt úti célja, az idegenforgalom különböző ágai is elérhetővé válnak számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom