Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A romanisztika alapszak portugál szakirányán minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy a legjobb hangulatú Portugál Tanszéken elsajátíthasd ne csak a nyelvet, hanem az általa teremtett, köré szerveződött kultúrát is. Portugália mellett Latin-Amerikában is (főként Brazíliában) beszélik a nyelv különböző változatait, így az itt eltöltött évek alatt szerzett tudást változatos élethelyzetekben, állásokban kamatoztathatod.

A portugál szakirány tehát a neolatin civilizációk köré szerveződő romanisztika alapszak keretein belül kerül meghirdetésre, így a harmadik év végére mindenekelőtt az újlatin nyelvek és a hozzájuk kötődő irodalom, kultúrtörténet ismerője, és minden bizonnyal lelkes tanulmányozója leszel. A megszerzett tudás birtokában közvetítő szerepet tudsz betölteni a magyar és a portugál nyelvű kultúra között – ugye izgalmasan hangzik? Ehhez természetesen szükséged lesz a portugál nyelv minél magasabb szintű elsajátítására: a tanszék ebben is minden segítséget megad. Anyanyelvi lektorok, a portugál állam által támogatott Portugál Nyelvi Központ és a Galego Autonóm Kormány által finanszírozott Galego Központ is rendelkezésedre állnak a nyelvtanulásban.

Tanulmányaid végeztével folytathatod a képzést kutatói vagy tanári mester szakon a tanszék szervezésében. Ha inkább magad mögött hagynád az egyetemet, az államigazgatás és az önkormányzatok mellett az üzleti szféra különböző szereplői érdeklődhetnek irántad, hiszen a külkapcsolatok lebonyolítását tudod segíteni a portugál nyelvű ügyfelekkel. A médiában és a turizmusban szintén számot tarthatnak az itt megszerzett tudásodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom