Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A román-magyar szomszédság mindennél jobban indokolja a román nyelvtudás fontosságát. Értsük meg egymást a Kárpát-medencében! Ráadásul az Európai Unió is számtalan forrással támogatja a regionális, határ menti együttműködéseket: egy román nyelvvel és kultúrával foglalkozó alapszak elvégzése épp ezért nemcsak korszerű, de a gyakorlatban könnyedén is hasznosítható tudást ad. Ne habozz hát jelentkezni!

A romanisztika alapszak ad otthont a különböző újlatin nyelvek nyelv- és kultúra-tanulmányainak, így a többi szakirányon a francia, olasz portugál és spanyol kultúrkörök szerelmesei tanulnak. Mivel közös órák is szerepelnek az órarendekben, a határ nem éles a román és a többi szakirány hallgatóinak képzése között. Az alapozó bölcsésztárgyakat (irodalomtudomány, nyelvtudomány) illetve bizonyos romanisztikai ismereteket lefedő kurzusokat eltérő érdeklődésű társaiddal együtt tanulod majd. Persze nagyon fontosak a román szakirányon elérhető, speciális kulturális ismeretek is: irodalom, kultúrtörténet, művészettörténet.

A nyelvtanulás sarkalatos pontját képezi a képzésnek, az alapszakos diplomád megszerzésének feltétele, hogy a felsőfokú nyelvtudás megszerzéséig eljuss. Ehhez a tanszéktől minden segítséget megkapsz, hiszen anyanyelvi lektorok kapcsolódnak be a képzésbe, amely számos nyelvgyakorlatra, fordítási és tolmácsolási órákra épül.

A román alapszakon szerzett ismereteidet a Román Tanszék által meghirdetett mesterképzésben kutatói (diszciplináris) és tanári irányban is elmélyítheted. A diplomaszerzés után azonban, ha szeretnél, azonnal kiléphetsz a munkaerőpiacra, változatos lehetőségek várnak rád, hiszen képes leszel kutatási, fordítói, kapcsolatteremtői, ügyintézői feladatok betöltésére. Ilyen profilú állások számos közegben elérhetők: az önkormányzati, államigazgatási, politikai, gazdasági és kulturális életben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom