Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A spanyol az egyik legdinamikusabban terjedő világnyelvnek számít, és a világ öt leggyakrabban beszélt nyelve közé tartozik. Épp ezért egy spanyol nyelvre épülő képzés elvégzése mindenképp jó befektetés. Ha a spanyol kultúra is vonz, nem is kérdés: az ország leghosszabb ideje működő hispanisztikai képzésén, az ELTE által indított szakirányon találhatod meg a számításod.

A romanisztika alapszak hallgatójaként számos átfogó tantárggyal találkozhatsz, melyek bölcsész alapképzést (például filozófiatörténet, irodalomtudomány), és az újlatin népek (francia, olasz, portugál, román, spanyol) kultúrtörténetével foglalkozó általánosabb ismereteket szolgálnak. A spanyol az újlatin a világ legnagyobb nyelvközössége – ugye te is szeretnél a „tiszteletbeli” tagja lenni?

A szakirányos órák a szűkebben értelmezett spanyol történelemmel, kultúrföldrajzzal, irodalommal és művelődéstörténettel foglalkoznak. A spanyol nyelv magas szintű ismerete mindehhez elengedhetetlen, amelyre az egyetem nagy hangsúlyt fektet. A diplomaszerzés feltétele a felsőfokú szint elérése, de ez nem jelenthet gondot a számtalan nyelvgyakorlat, szövegolvasási, tolmácsolási és fordítási gyakorlat elvégzése után.

A diplomázás után maradhatsz a tanszék tanári vagy kutatói mesterképzésén, de a munkaerőpiacot is hamar megcélozhatod. Az államigazgatásban és az önkormányzatoknál segítheted az idegen nyelvű ügymenetet, vagy a külkapcsolatok alakításában működhetsz közre. Az üzleti élet számos szereplője tart kapcsolatot spanyol nyelvű ügyfelekkel, így ebben a szférában is igényt tarthatnak a tudásodra. A média és a turizmus szintén karrierlehetőségekkel kecsegtetnek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom