Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Humán tudományi érdeklődésed van, de nem akarod magad egy szak kedvéért beskatulyázni? A szabad bölcsészetet pont neked találták ki, hiszen itt az etika, ember és társadalomismeret, esztétika, filmelmélet és filmtörténet, filozófia, művészettörténet, vallástudomány ismeretanyagát összeolvasztva igazán változatos, és cseppet sem konvencionális tudástípusra tehetsz szert. Mondani sem kell, hogy az ELTE a legnagyobb neveket hozza neked ezekből a tudományágakból, így az itt meghirdetett szabad bölcsészet alapszak tökéletes választás.

Természetesen az ELTE kínálja erre az országban a legtöbb választási lehetőséget, érdemes ennél a döntésnél elidőzni! A filozófia szakirány az emberiség évszázadokon át felhalmozott filozófiai hagyományaival ismeretet meg. Az esztétika szakirány a filozófiai bevezetés mellett a művészetelmélet, műelemzés alapjaival ismertet meg. Az etika szintén változatos területeket érint, mint az alkalmazott etika, ökológia, politológia, ágazati etikák. A vallástörténet magától értetődő módon ember és vallás viszonyának alakulását vizsgálja, történelmi kitekintéssel. A filmelmélet- és filmtörténet szakirány leendő filmesztéták ugródeszkája lehet. A kommunikáció és médiatudomány szakirány főként a társadalmi kommunikáció elemzésére koncentrál. A művészettörténet szakirány múzeumi és műemlékvédelmi munkakörökre készít fel. Végül, de nem utolsósorban, az elméleti nyelvészet szakirányt is választhatod, mely biztos nyelvészeti alapokat ad.

A szakirányválasztás nagyban befolyásolja a választható mesterképzések listáját a diplomázást követően. Ne habozz kihasználni a szabad bölcsészetben rejlő számtalan lehetőséget! Átfogó humántudományi ismereteket igénylő munkakörökben akár a BA után is elhelyezkedhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom