Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Bulgária az Európai Unió fiatal tagországai közé tartozik, ezért ügyei még mindig a kiemeltek közé tartoznak. Bár az EU hivatalos nyelvének számít a bolgár, nagyon kevesen beszélik az ország határain túl, így a szlavisztika alapszak bolgár szakirányán megszerezhető ismeretekre nagyon nagy igény van a munkaerőpiacon!

A szak arra a feltételezésre alapoz, hogy nagyon nyitott és befogadó vagy a szláv kultúrkör megismerésére. Mindezt több aspektusból is igyekszik bemutatni: a szláv nyelvek fejlődését, történetét a maga egységében is tanulod, miközben természetesen rendelkezel a speciális bolgár fókusszal. Az ELTE gazdag kínálatának hála, gyakorlatilag bármely államalkotó szláv néppel kapcsolatos speciális ismeretanyagba is betekintést nyerhetsz a többi szlavisztika szakirány (pl. szlovák vagy orosz) egy-egy órájának látogatása révén. A kulturális ismeretanyag és a nyelvi készségek összefonódnak ebben a képzési formában, így biztosítva számodra, hogy bolgárszakértővé válj a három év alatt. A képzést szervező tanszék nem programszerű formában, de a macedón nyelv tanulására is lehetőséget biztosít.

A BA diploma nem feltétlenül kell, hogy lezárja a tanulmányaidat, hiszen akár a kulturális ismeretek is megragadhatják annyira a képzeleted, hogy tovább tanulj miattuk, akár nyelvészeti kutatások irányába is elindulhatsz. Az ELTE-n mindkettőre nyílik lehetőséged. De kulturális szakértőként vagy a nyelvtudásod segítségével el is helyezkedhetsz a médiában vagy bolgár érdekeltségű üzleti vállalkozásoknál.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom