Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Magyarország történelme és kultúrájának fejlődése évszázadokon keresztül összefonódott a mai cseh területekkel, hiszen a Habsburg Birodalom, majd az Osztrák-Magyar Monarchia adott otthont mindkét népnek. Napjainkban pedig Csehország régiónk legerősebb gazdaságát működteti, jó példát adva ezzel a fiatal demokráciáknak a Nyugathoz való sikeres felzárkózásban. A szlavisztika alapszak cseh szakiránya az alapos nyelvismeret mellett megismertet a cseh kultúrával is.

A cseh hagyományok nem izoláltan, önálló kultúrkörként, hanem a szláv kulturális szféra részeként alakultak ki, ezért érdemes összehasonlító szemléletben vizsgálni a sajátosságait. Az ELTE ugyanezt az elvet vallja, ezért segíti elő, hogy általános szlavisztikai tárgyak, illetve a szlavisztikai szakirányok közötti átjárhatóság révén összetettebb képet kapj erről a sokszínű területről. Tradicionális bölcsészszakként ez a képzés is tartalmaz általános humán tárgyakat. A nyelvoktatás nagyon hangsúlyos pontja az ELTE alapszakának, kiscsoportos formában, versengő légkörben, az aktív órai részvételt és az egyéni fejlődés lehetőségét biztosítja. A „cultural studies” típusú programok hagyományaihoz hasonlóan az ELTE is bátorít abban, hogy cseh partneregyetemei valamelyikén próbáld ki a tudásod használhatóságát fél év erejéig az Erasmus ösztöndíjprogram segítségével.

A tanulmányaidat folytathatod a tanárképzésben vagy a cseh nyelv és irodalom mesterképzésben. De három év után elhagyva az egyetemet is számos munkalehetőség vár: külföldi és vegyesvállalatok, minisztériumok, külügyi szervek várják a jelentkezésed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom