Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

A horvát tengerpart varázsa vagy a vízilabda szeretete kerített hatalmába? Esetleg a friss európai uniós tagállam beilleszkedését segítenéd elő hivatásszerűen? A szlavisztika alapszak horvát szakiránya sokszínű kurzuskínálatával és nyelvközpontú kialakításával minden igényednek megfelel.

Három nagyobb csoportra oszthatóak a szakirány által kínált kulturális tanulmányi kurzusok. Az átfogó ismeretek különböző humaniórák és társadalomtudományok kérdésfeltevéseivel, módszereivel ismertetnek meg téged, melyeket a specifikusabb tárgyak felé haladva fokozatosan alkalmaznod is kell már a tanulmányaid során. A második szintet az egész szláv kultúrkör hagyományaival, történelmével, irodalmával és világban betöltött szerepével foglalkozó előadások és gyakorlatok töltik ki. Végül a szakirányos tárgyak keretein belül érkezel el a szűkebben Horvátországhoz és a volt jugoszláv államokhoz kapcsolódó ismeretekhez. Magyarország területén elenyésző horvát anyanyelvű kisebbség él, de a Dunántúl nyugati és déli részein működnek kéttannyelvű oktatási intézmények. Ha családi kötelékek folytán vagy merő véletlenszerűségből ezek valamelyikének tanulója voltál, akkor kétségtelenül nagy előnnyel indulsz az egyébként abszolút kezdő szintről induló horvát nyelvi kurzusokon. A három év alatt azonban bőven lesz időd az erős középfokú nyelvtudás megszerzésére, így akkor sem kell szomorkodnod, ha ez eddig kimaradt az életedből. Az ELTE persze haladó nyelvtudás esetén biztosít számodra ennek megfelelő szintű nyelvi kurzusokat is.

A horvát nyelvtudás az ország uniós csatlakozása óta különösen jól használható, ha angol nyelvtudással is párosul, akár nemzetközi szervezeteknél vagy horvát érdekeltséggel rendelkező vállalkozásoknál is építhetsz karriert, kihasználva a nyelvtudásodat. A továbbtanulás az ELTE-n biztosított, ha ehhez érzel kedvet: tanári, illetve horvát nyelv és irodalom mesterképzésben vehetsz részt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom