Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

„Lengyel, magyar: két jó barát” – ismerős? A szlavisztika alapszak lengyel szakiránya az Európai Unió legnagyobb szláv tagországának szakértőjévé tesz – a kiváló nyelvtanulási lehetőségről nem is beszélve. Kettő az egyben: ugye te is élsz a lehetőséggel?

A szlavisztika minden egyes szakiránya a szláv hagyományrendszer sokoldalú bemutatására törekszik, egy választott szláv népcsoport szemüvegén keresztül. A történelmi, kulturális, művészettörténeti és nyelvészeti tárgyak először általánosságban közelítik meg a kulturális fejlődés kérdéseit, mely a szláv népek esetében igazán különleges, hiszen két kontinens, Európa és Ázsia területe is érintett volt ebben. A lengyel szakirányon, minthogy a nyugati szlávok közé sorolandó társadalomra vonatkozik, eleve több ismeretet szerezhetsz erről a csoportról, mint a déli vagy a keleti szlávokról. Ezen belül is kiemelt szerephez jut a modern kori lengyel történelem, gazdaságföldrajz és kultúrtörténet oktatása. A szak kifejezett célja, hogy a szláv népek hagyományait egymáshoz képest mutassa be. Jól kiegészíti a kultúratanulmányokat a magas színvonalú nyelvoktatás, melyet elismert magyar szakemberek lektorokkal közreműködve nyújtanak neked. Az oktatás az alapoktól indul és a B típusú középfokú nyelvvizsga megszerzését célozza a képzés végére. Egy további szláv nyelv térítésmentes tanulására szintén lehetőséged nyílik.

A lengyel BA elvégzése után, ha kutatói vagy tanári terveid vannak, érdemes az ELTE mesterképzésén maradnod, de persze a többi magyar egyetemen is körülnézhetsz. Esetleg elhelyezkedhetsz azonnal, főként a lengyel nyelvtudásodra támaszkodva ügyfélszolgálati területen, a médiában vagy az államigazgatásban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom