Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Oroszország ma megkerülhetetlen politikai és gazdasági tényező. De nem az egyetlen állam, amely otthont ad a több mint 140 milliós orosz anyanyelvű népességnek: az oroszok Belső-Ázsia, Észak- és Kelet-Európa számos országában alkotnak kisebb-nagyobb létszámú közösségeket. A szlavisztika alapszak orosz szakirányának három éve alatt nem csak az orosz nyelvet sajátíthatod el, de közelebb kerülhetsz annak a bonyolult és sokoldalú világnak a megértéséhez, amelyet orosz kultúrának nevezünk.

A képzés a bölcsészettudomány alapozó tárgyaival indul(irodalomtudomány és nyelvtudomány). A specializált, szakirányos órák keretében megismered az orosz történelmet, földrajzot, művészettörténetet, irodalmat, kultúrtörténetet. A három év során a kulturális ismertek mellett a nyelvi képzésre fogsz nagy energiát fordítani, hiszen a harmadik év végére orosz nyelvből legalább a középfok szintéig el kell jutnod. Ebben segítségedre lesznek az anyanyelvi lektorok és a számtalan nyelvgyakorlat, amelyek többek között tolmácsolási és fordítási feladatokat is állítanak eléd. A szlavisztika alapszak elvégzése során azonban nemcsak az orosz nyelvről, kultúráról és irodalomról tanulsz. Több olyan tárgyat is hallgatni fogsz, amely valamilyen módon összeköti az oroszt a többi, az ELTE-n oktatott szláv nyelvvel, azaz a bolgárral, csehvel, lengyellel, horváttal, szerbbel, szlovákkal, szlovénnel és ukránnal. Az orosz nyelv mellett egy további szláv nyelvet is ingyenesen tanulhatsz – neked melyikre esik a választásod?

Ha kutatáshoz érzel kedvet ezen a területen, az ELTE és más magyar egyetemek által kínált orosz nyelv és irodalom MA képzéseken elindulhatsz ebbe az irányba. A tanári MA szintén elérhetővé válik. Az alapszakos diplomával a kezedben főleg a nyelvismeretedre támaszkodva tudsz elhelyezkedni az államigazgatásban vagy külföldi- és vegyesvállalatok által kínált pozíciókban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom