Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Szerbia egy nagyon fiatal állam Magyarország szomszédságában, északi területén magyar történelmi kisebbséggel. Bár a viszony nem volt mindig szívélyes, az EU csatlakozásért küzdő országgal már évek óta jó az együttműködés – lépj be te is ennek a kapcsolatnak az építői közé a szlavisztika alapszak szerb szakirányának elvégzésével!

A kulturális tanulmányok körébe tartozó szakok osztoznak az alábbi sajátosságon: a fókuszban szereplő népcsoport hagyományai mellett annak nyelvével ismertetnek meg. Mielőtt azonban a speciális, a szerb társadalomhoz kapcsolódó ismeretek kerülnének előtérbe, meg kell ismerkedned bevezető jelleggel minden olyan tudományterülettel, amelynek módszertana hozzásegít majd téged a saját elemző szemléletmódod kialakításához. Ezek között a tárgyak között találkozhatsz például a filozófiával vagy az irodalomtudománnyal. Az óraszámokból természetesen jól kitűnik a szláv népekhez, illetve a szerbekhez kötődő ismeretek elsőbbsége – az ELTE abban a szerencsés helyzetben van, hogy minden államalkotó szláv nép kultúrájába betekintést tud adni neked, kisebb-nagyobb mélységben. Ami pedig a nyelvoktatást illeti, rugalmas, segítőkész anyanyelvi lektorok és közvetlen kapcsolat kialakítására törekvő magyar anyanyelvű nyelvtanárok együtt viszik a képzést, mely a középfokú komplex nyelvvizsgáig akar vezetni téged (legalább). Emellett egy általad választott szláv nyelv tanulása is lehetséges, bár kisebb intenzitással.

A szerb nyelvet változatos közegekben hasznosíthatod ügyfélszolgálatoktól (vállalati, önkormányzati) az idegenvezetésig vagy a sajtófigyelésig. Az ELTE színvonalas diszciplináris és tanári mesterképzést is a figyelmedbe ajánl szerb nyelv és irodalom vagy tanári területen.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom