Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Szeretsz túrázni a Tátrában, de szívesen beszélgetnél a helyiekkel is? Vonz Pozsony, a Budapesthez legközelebb eső főváros? A szlavisztika alapszak szlovák szakiránya versenyképes kulturális és nyelvi ismeretekkel ruház fel, hogy az alapképzés végeztével igazi szlovák-szakértővé válj.

A szlovák kultúra megértéséhez fejlődésének tanulmányozásán, illetve a nyelv elsajátításán keresztül vezet az út. Előbbi általános társadalom-, illetve bölcsészettudományi alapozó tárgyak és összehasonlító szlavisztikai tárgyak révén válik számodra elérhetővé. Fontos szem előtt tartani, hogy a megszerezhető szlavisztikai ismeretek nagyon is naprakész és könnyedén hasznosítható tudással ruházhatnak fel, hiszen az Európai Unió egyik legmozgékonyabb kultúrkörét alkotják a szlávok, elsősorban munkavállalás tekintetében. A szlovák irodalom- és művészettörténet vizsgálata szintén érdekes az évszázados szlovák-magyar együttélés tükrében. A nyelvtudás elsajátítása lényeges sarokköve a programnak, ennek megfelelően magas óraszámban veszel részt a különböző tudásterületeket fejlesztő nyelvgyakorlatokon. A visegrádi együttműködés révén könnyedén tölthetsz el egy tanulmányi félévet valamely szlovák egyetemen a BA-s éveid alatt.

Szeretnél a szlovák nemzetiségi oktatás valamely szintjén dolgozni? Fordítanál vagy tolmácsolnál? Esetleg nyelvészeti, irodalomtudományi kutatásokat folytatnál szlovák területen? Az ELTE mesterképzései tökéletes alma matert jelentenek az ehhez hasonló célokhoz. Ha azonnal elhelyezkednél a diplomázást követően, kisebbségi önkormányzatok, nemzetközi szervezetek vagy szlovák érdekeltségű vállalkozások vehetnek alkalmazásba.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom