Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha érdekel a festői szépségű Szlovénia nyelve és kultúrája, akkor jelentkezz az egyedül az ELTE által kínált szlavisztika alapszak szlovén szakirányára! A jugoszláv utódállamok közül ez az ország jutott eddig legmesszebbre a demokrácia felépítésében, példát mutatva a többieknek.

Szlovénia a régió egyik mintademokráciájának számít, már csak ezért is érdemes lehet behatóbban foglalkozni azzal, hogy az alig kétmilliós szlovén társadalom miként tudott egy, a többi volt jugoszláv államtól ennyire eltérő utat bejárni. A kulturális tanulmányok a válasz megfejtéséhez remek eszközöket adnak a kezedbe, hiszen a szlovén irodalom és történelem, valamint művészettörténet számos észrevétellel gazdagít majd ebben a vonatkozásban is. Noha elsőre úgy tűnik, Szlovénia példája nemcsak szűkebb környezetéből, de a teljes szláv közegből kilóg, a szakon megszerezhető szlavisztikai ismeretek majd árnyalják ezt a képet, és remélhetően a hasonlóságok és különbségek izgalmas egyvelege tárulhat fel előtted politikai, gazdasági, társadalmi értelemben. Tudtad, hogy Magyarország területén él egy kis lélekszámú szlovén népesség? Ha származásod nem is köt hozzájuk, illetve nyelvi ismerettel máshonnan sem rendelkezel, a szlovén szakon akkor is szívesen várnak, hiszen az oktatók alapvetően arra készülnek, hogy előismeretek nélkül vezessenek be a szlovén nyelvbe, és azt középfokon kívánják veled elsajátíttatni a BA ideje alatt.

A szlovén-magyar gazdasági kapcsolatok meglehetősen élénkek, így érdemes állás után nézned ezen a fronton, esetleg a médiában, vagy – ha magabiztosan beszélsz angolul – akár EU-s szervek háza táján is. A szlovén nyelv és irodalom, vagy a tanári mesterképzés szintén jó választás lehet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom