Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ukrajna Magyarország legnagyobb területű szomszédja, nyugati területein magyar nyelvű közösségekkel. A fiatal állam számos nehézséggel küzd, melyek egyelőre azonban érintetlenül hagyják kulturális sokszínűségét. A világ vezető politikai erőinek figyelme is erre az országra irányul ezekben a hónapokban: ugye érdekes lenne pont most Ukrajna-szakértővé válni? Az ELTE szlavisztika alapszakának ukrán szakiránya sokoldalú képzésben részesít, biztosan megtalálod a számításod.

A mai ukrán állam 1991 előtt nem rendelkezik hosszú életű jogelőddel – ettől lesz igazán érdekes, miként lehet kultúrájukat élesen elhatárolni például a „nagy testvér” Oroszországtól. Ha ez a belső ellentmondásosság megragadja a fantáziád, akkor ez a program igazán neked való, hiszen hasonlóan aktuális kérdésekről tudsz majd véleményt formálni az általános bölcsészettudományi megközelítések, illetve a minden szláv csoportot tárgyaló szlavisztika tantárgyak elvégzése közben és után. Speciális ukrán-tanulmányok képezik az alapszak egyedi részét, ezek az ukrán irodalommal, történelemmel, gazdaságföldrajzzal és művészettörténettel foglalkoznak. Az ukrán nyelv középfokú elsajátítása a három év alatt a diplomaszerzés egyik feltétele, így időd jelentős részét nyelvgyakorlatokon töltöd majd, anyanyelvi lektoraid támogatásával. Egy további szláv nyelvet szintén elsajátíthatsz alapfokon a képzés keretein belül.

Az Ukrajna-szakértők ezekben az években nagyon kelendőek mind az államigazgatásban, mind az üzleti szférában, ez a trend tartósnak tűnik. Természetesen mesterképzésben is folytathatod a diplomázás után, tanári vagy diszciplináris irányokban, az ELTE szervezésében.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom