Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Ha úgy érzed, hogy jól szót tudsz érteni másokkal, ha érdekel, hogy mi miért történik körülötted, ha szeretnél emberekkel és problémáikkal foglalkozni, ha érdekel, hogy mit lehet tenni a szegénység és az egyenlőtlenségek csökkentése érdekében, és ha olyan világot szeretnél magad körül, ahol legalább egy kevés mindenkinek jut, akkor jelentkezz az ELTE szociális munka alapszakjára!

Mi is a szak célja? Az ELTE-n a képzés elsődleges célja a szociális szektor minden területén használható elméleti és gyakorlati tudás nyújtása és elsajátíttatása.

Miért az ELTE? Mert itt a képzést az elmélet és gyakorlat teljes egyesítésére való törekvés jellemzi. Egyedi módon az ELTE-n a diákok a képzés során idejük mintegy harmadát terepen töltik, előbb az általuk választott önkéntes munkát igénylő hely(ek)en, majd egy szociotáborban, kutatás keretében ismerkednek a társadalom nehéz helyzetben élő tagjaival, közösségeivel. Később, a felsőbb évfolyamokon az érdeklődésednek megfelelő két terepen gyakorolhatod a szociális munkát, tanár felügyelete mellett.

Mi minennel lesz alkalmad megismerkedni az iskolapadban? A szociális, társadalomismereti, (nép)egészségügyi, információs, jogi és igazgatási alapismereteken túl olyan izgalmas területekre nyerhetsz majd bepillantást, mint a szociális munka elmélete, gyakorlata; társadalomismeret; társadalom- és szociálpolitika; pszichológia, és a jog és igazgatás a szociális munkában.

Tudásodat élesben is kipróbálnád? Ne aggódj, mert a szakon a szakmai gyakorlat részét képezik a kiscsoportos tantermi gyakorlatok, a terepgyakorlatok és a gyakorlatokhoz kapcsolódó szemináriumok is.

Munkába állnál? Ma nagyobb az igény, mint valaha az úgynevezett jóléti szolgáltatásokra, ahol előszeretettel alkalmaznak jól képzett szociális szakembereket például az időseket ellátó otthoni és intézeti szolgálatokban, a gyermekjóléti, családsegítő és gyermekvédelmi intézményekben, nevelési tanácsadókban, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők ellátásában, drogambulanciákon, legyenek azok önkormányzati, civil vagy egyházi, illetve hazai vagy nemzetközi szervezetek. Szükség van szociális munkásokra ugyanakkor az iskolákban, kórházakban is. Szívesen alkalmaznak szociális munkásokat minden olyan munkakörben is, melyben a kommunikációs készség, a kapcsolatteremtés, a konfliktuskezelés magas színvonala a legfontosabb igény.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom