Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ötödik osztály óta a történelem a kedvenc tantárgyad? Minden vágyad, hogy kutathasd és másokkal is megszerettethesd a régmúlt embereit és történéseit? Az ELTE történelem szakán kiváló tudósoktól hallhatod a legújabb kutatási eredményeket, bármely korszak érdekeljen is. De ha még nem tudtál dönteni, hogy az ókori görögök, vagy a reformkori Magyarország érdekel jobban, az sem baj, a három év alatt bőven lesz erre időd!

A képzés felépítése nagyon sokszínű. A bölcsész alapozó tárgyak (filozófiatörténet, könyvtárismeret) mellett számos határtudománnyal és segédtudománnyal (például történeti földrajz, címertan) ismerkedhetsz meg. Majd korszakonként foglalkozol a történelmi eseményekkel, jellemzően a magyar és az egyetemes történeti kontextust kettéválasztva. Az egyes korszakokhoz kapcsolódóan az előadások mellett szemináriumokat is végzel, melyek esetében – hála az ELTE széles kínálatának – mindig nagy a választék, és így biztosan követni tudod a személyes érdeklődésed.

Három szakirány közül is választhatsz, melyek közül az általános történelem szakirány nem szorul bemutatásra. A levéltár szakirányon felkészítést kapsz a különböző természetű iratanyagok hozzáértő feltárására, feldolgozására, gondozására és hozzáférhetővé tételére. A harmadik lehetőség a muzeológia szakirány, amely a múzeumok és egyéb közgyűjtemények felépítését, gondozását, irányítását ismerteti meg hallgatóival.

A diplomázás után javasolt a folytatás az ELTE vagy más egyetemek diszciplináris – azaz valamilyen történelmi témájú, a doktori képzésre, melyet természetesen megelőz a kutatói pályára készítő vagy a tanári mesterképzés. Természetesen munkába tudsz állni a BA diplomával a kezedben is, minden bizonnyal az elsajátított kutatói készségekre építve a megszerzett tárgyi tudással szemben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom