Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha a régmúlt idők története és tárgyi kultúrája érdekel, akkor neked való a régészet. A régészet izgalmasan ötvözi az elméletet és a gyakorlatot. Egy régészeti ásatás garantáltan a felfedezés örömét nyújtja! Az Eötvös Loránd Tudományegyetem régészeti programja Magyarországon a legátfogóbb ilyen jellegű program.

A képzés során bevezetést kapsz a régészet elméletétébe, és részletesen tanulsz a különböző kultúrákról az ősembertől a kora újkorig. Nemcsak Magyarország és a Kárpát-medence, hanem Európa és egészen Iránig bezárólag a Közel-Kelet régészete is a képzés része. A program számos gyakorlati órát is magába foglal, amelyek olyan izgalmas és korszerű módszerekbe nyújtanak betekintést, mint például a légi fotók feldolgozása. Természetesen a legizgalmasabb és a legtöbb tanulást jelentő kurzusok az ásatási gyakorlatok. Mivel az ELTE régészei Magyarország vezető szakemberei, ezért garantált, hogy a legizgalmasabb ásatásokra fognak tudni elvinni, akár Magyarország határain túl is.

Az ELTE kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva könnyen tudsz majd külföldön is tanulni néhány félévet.

Diplomázás után dolgozhatsz ásatáson, múzeumban, az örökségvédelem területén, és természetesen tovább is tanulhatsz az ELTE vagy bármelyik másik egyetem régészet MA-képzésén. A régészet mellett történelem, művészettörténet vagy éppen örökségvédelem szakon is tovább tudsz tanulni. Diplomád arra is jó lesz, hogy külföldön folytasd tanulmányaidat vagy kezd el karrieredet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom