Adatok

Képzési formák: ANK, ATK
Képzési idő (félév) 1
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Német önköltség (félév) 160 000 Ft

Érdekel az üzleti világ és informatika is? Nem tudsz dönteni, hogy melyiket válaszd? Van egy jó hírünk: nem is kell, mivel a gazdasági informatikus szakot pont neked találták ki!

A hét féléves képzés végén egy olyan szakember válik belőled, aki képes lépést tartani az információs társadalommal, gyorsan felméri és megérti az üzleti folyamatokban rejlő problémákat és képes menedzselni az ehhez kapcsolódó informatikai folyamatokat. Nem ijed meg az alkalmazásfejlesztéstől, valamint ki tudja használni az információtechnika korszerű lehetőségeit.

A gazdasági és informatikai alkalmazások sávjában a hallgatók több, a mai informatikai gyakorlatban rendszeresen előforduló területen szereznek széleskörű tudást az információs rendszerekről, valamint azok alkalmazásáról, megismerkednek több speciális alkalmazási terület szakmai alapfogalmaival és problémakörével, illetve azok információs rendszereivel. A tantárgyak között ugyanúgy jelen vannak a természettudományi és a humán ismereteket nyújtó tananyagok, mint az informatikai és gazdasági ismeretek. A hallgatók a gyakorlatban elsajátítják a pénzügyi, beszerzési-eladási folyamatok lépéseit, így megszerzik az alapokat a mesterképzésre való bejutáshoz, amiben az ötödik szemesztertől felvehető speciális szemináriumok is segítenek.

De akkor sem kell aggódnod, ha nem szeretnéd tanulmányaidat mesterképzéseen folytatni, ugyanis a gazdaságinformatikus BSc szintű végzettségre is nagy igény van a munkaerőpiacon. A felmérések szerint a munkaadók mindenekelőtt az informatikai és gazdasági folyamatokat ismerő és menedzselni tudó, idegen nyelveket beszélő, gyakorlatias szemléletű, fiatal diplomások alkalmazását részesítik előnyben.

Ez a szak pedig pont ezt nyújtja neked.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom