Adatok

Képzési formák: ANK, ATK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Német önköltség (félév) 160 000 Ft

Mindened az informatika? Biztos vagy benne, hogy abból szeretnél a jövőben megélni, de nem tudsz választani a szoftveres és a hardveres része között? Szívesen programozol, de a megfogható dolgok is érdekelnek? Akkor ne habozz, a mérnökinformatikus a te szakod!

A képzés célja, hogy a BSc szintű szakon gyakorlati szoftverfejlesztési, alkalmazói ismeretekkel rendelkező, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő szakembereket képezzen ki, akik ugyanakkor kellő elméleti ismeretekkel is rendelkeznek. Fontos, hogy a hallgatók versenyképes tudással fejezzék be tanulmányaikat, majd gyorsan és hatékonyan tudjanak bekapcsolódni a munka világába.

A főiskola gondolt mind az elméleti, mind a gyakorlatias beállítottságú hallgatóira, akik érdeklődési körüknek megfelelően két szakirány közül választhatnak. A műszaki alkalmazások sávban olyan tárgyakból kapnak elméleti és gyakorlati képzést, mint a számítógéppel segített tervezés és gyártás, térinformatika és digitális képfeldolgozás, vagy multimédia és kommunikáció. A szoftverfejlesztési sáv azoknak a fiataloknak lehet vonzó, akik ezen a területen szeretnének elhelyezkedni, vagy tovább képezni magukat. Itt a hallgatók behatóan megismerkednek az objektumorientált szoftverfejlesztéssel, internetes alkalmazás-fejlesztéssel, vagy a kliens-szerver rendszerek programozásával. Azonban a gyakorlat itt sem maradhat el, az elméleti képzést számítógéptermi gyakorlatok egészítik ki.

Rossz választás nincs, mindkét szakirányon végzett hallgatókra nagy szükség van manapság a munkaerőpiacon, leginkább informatikus, informatikai rendszerszervező, rendszermérnök, programozó, szoftverfejlesztő, SAP munkatárs, rendszergazda munkakörökben. De ha valaki úgy dönt, a továbbtanulást választja, arra is van lehetőség, sőt a főiskola úgynevezett felkészítő szemináriumok keretein belül segíti az ambiciózus hallgatókat.

Ne feledd, az informatika a jövő, segíts te is megteremteni!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom